ßßß Cookit - przepis na Bulgur z pomidorami i papryką (tabouleh)

Bulgur z pomidorami i papryką (tabouleh)

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidor 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
cebula (mała)3 sztuk
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 0,5 pęczek
mięta 0,5 pęczek
kasza bulgur 2 szklanek
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sparzony pomidor obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Oczyszczona paprykę tez pokroić w małą kostkę. Oczyszczone małe cebulki oraz czosnek drobno posiekać. Oczyszczone zioła też drobno posiekać. Bulgur lub kuskus zalać osolonym wrzątkiem, przykryć i odstawić, aż wchłonie cały płyn. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Jeszcze ciepłą kaszę wymieszać z warzywami i ziołami. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Kuchnia Turecka
Sałatki
Komentarze:
Autor: Becia
Data: 2011-12-13
Woda ma przykryć kaszę ok. 1 cm warstwą.
Autor: mna
Data: 2011-12-10
A jaka iloscia wody zalac ta kasze 4 na 2 ?
Autor: Dreik
Data: 2011-11-07
Ta potrawa o ile jest turecka to nazywa się Kisyr
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12302/Bulgur-z-pomidorami-i-papryka-(tabouleh)