ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidor 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukcebula (mała)3 sztukczosnek 2 ząbkinatka pietruszki 0,5 pęczekmięta 0,5 pęczekkasza bulgur 2 szklanekoliwa 2 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sparzony pomidor obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Oczyszczona paprykę tez pokroić w małą kostkę. Oczyszczone małe cebulki oraz czosnek drobno posiekać. Oczyszczone zioła też drobno posiekać. Bulgur lub kuskus zalać osolonym wrzątkiem, przykryć i odstawić, aż wchłonie cały płyn. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Jeszcze ciepłą kaszę wymieszać z warzywami i ziołami. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia TureckaSałatkiKomentarze:Autor: BeciaData: 2011-12-13Woda ma przykryć kaszę ok. 1 cm warstwą.Autor: mnaData: 2011-12-10A jaka iloscia wody zalac ta kasze 4 na 2 ?Autor: DreikData: 2011-11-07Ta potrawa o ile jest turecka to nazywa się KisyrDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: