Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidor 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
cebula (mała)3 sztuk
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 0,5 pęczek
mięta 0,5 pęczek
kasza bulgur 2 szklanek
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzony
pomidor obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Oczyszczona
paprykę tez pokroić w małą kostkę. Oczyszczone małe
cebulki oraz
czosnek drobno posiekać. Oczyszczone
zioła też drobno posiekać. Bulgur lub
kuskus zalać osolonym wrzątkiem, przykryć i odstawić, aż wchłonie cały płyn. Skropić
oliwą i
sokiem z cytryny. Jeszcze ciepłą
kaszę wymieszać z warzywami i
ziołami. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia TureckaSałatkiKomentarze:Autor:
BeciaData: 2011-12-13
Woda ma przykryć
kaszę ok. 1 cm warstwą.Autor: mnaData: 2011-12-10A jaka iloscia
wody zalac ta
kasze 4 na 2 ?Autor: DreikData: 2011-11-07Ta potrawa o ile jest turecka to nazywa się KisyrDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: