Wykonanie
Składniki na około 3-4 porcje:ok 350 g
mięsa mielonegopół
czerwonej paprykipół
zielonej paprykipół
cukinii (dużej)
cebuladuży
pomidor3 ząbki
czosnkusól,
pieprzczerwona papryka w proszku*
natka pietruszki1) podsmażamy
mięso na
oleju, dodajemy
sól,
pieprz, wciskamy 2 ząbki
czosnku2) w garnku rozgrzewamy trochę
oleju3) siekamy
cebulę i ząbek
czosnku, wrzucamy do garnka, chwilę dusimy4) kroimy
paprykę w paski,
cukinię w półkola,
pomidora w małą kostkę5) dorzucamy
paprykę i
cukinię do garnka, dusimy około 10-15 minut6) kiedy warzywa trochę zmiękną, dodajemy
pomidora7) dusimy kolejne 10 minut8) dodajemy
mięso, gotujemy jeszcze chwilę bez przykrycia9) doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i
czerwoną papryką w proszku10) można podawać posypane
natką pietruszki