ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofasola czarna 500 gramówszynka suszona 200 gramówmięso wieprzowe 200 gramówogon wieprzowy 1 sztuknoga wieprzowa 1 sztukucho wieprzowe 1 sztukkiełbasa wędzona 200 gramówcebula 2 sztukpapryczki ostre 2 sztukszczypiorek 0,25 pęczeknatka pietruszki 0,25 pęczekolej 50 mililitrówczosnek suszony w płatkach 2 łyżek deserowychsól morska w młynku według uznaniapapryka mielona ostra według uznaniapieprz koloroey według uznaniaWykonanie:Suszona szynkę, fasolę oraz mięso wieprzowe pokrojone w kostkę moczyć 5 godzin w oddzielnych naczyniach. Gotować oddzielnie w tej samej nieosolonej wodzie.Oczyszczony ogon, nogę oraz ucho zalać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Odcedzone oddzielić od kości. Wszystkie porcje ugotowanego mięsa pokroić w kostkę i wymieszać z fasolą.Smażyć na patelni do zrumienienia się pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę i czosnek w płatkach. Zawartość patelni wymieszać z fasolą i mięsem, dodać posiekane papryczki, szczypiorek oraz natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oraz ostrą papryką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia BrazylijskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: