Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola czarna 500 gramów
szynka suszona 200 gramów
mięso wieprzowe 200 gramów
ogon wieprzowy 1 sztuk
noga wieprzowa 1 sztukucho wieprzowe 1 sztuk
kiełbasa wędzona 200 gramów
cebula 2 sztuk
papryczki ostre 2 sztuk
szczypiorek 0,25 pęczek
natka pietruszki 0,25 pęczek
olej 50 mililitrów
czosnek suszony w płatkach 2 łyżek deserowych
sól morska w młynku według uznania
papryka mielona ostra według uznania
pieprz koloroey według uznaniaWykonanie:Suszona
szynkę,
fasolę oraz
mięso wieprzowe pokrojone w kostkę moczyć 5 godzin w oddzielnych naczyniach. Gotować oddzielnie w tej samej nieosolonej wodzie.Oczyszczony ogon, nogę oraz ucho zalać
wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Odcedzone oddzielić od kości. Wszystkie porcje ugotowanego
mięsa pokroić w kostkę i wymieszać z
fasolą.Smażyć na patelni do zrumienienia się pokrojoną w kostkę
kiełbasę, dodać posiekaną
cebulę i
czosnek w płatkach. Zawartość patelni wymieszać z
fasolą i
mięsem, dodać posiekane papryczki,
szczypiorek oraz
natkę pietruszki. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem, oraz
ostrą papryką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia BrazylijskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: