ßßß Cookit - przepis na Oszczędny gulasz z cebulą i kaszą gryczaną

Oszczędny gulasz z cebulą i kaszą gryczaną

nazwa

Wykonanie

Tym razem gulasz w wersji oszczędnej, z cebulą i kaszą gryczaną prażoną. Ziarna po ugotowaniu są sypkie, mają mocno wyczuwalny palony sma k . Ze względu na sypkość kaszy p odawać koniecznie z s osem czy gulaszem.
6 00 gr mięsa od szynki (lub karkówki)
3 cebul e
1 ząbek czosnku
4 łyż ki mąki
2 łyżeczk i papryk i słodkiej w proszku
3 łyżeczk i przypraw y do gulaszu
2 ziar n a ziel a angielskiego
sól, pieprz
1 liść laurowy
1 marchewka
olej do smażenia
siekana natka pietruszki
3 00g kaszy gryczanej (u mnie prażona Kupiec)
P okrojone w pół-plastry cebule podsmażyć na patelni. Mięso umyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i dodać do cebuli. S mażyć p rzez 10 minut, następnie prz ełożyć do garnka, dodać ok. 0,5 l. wod y, przyprawy, posiekany cz osnek, startą drobno marchewkę i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok. 15 min .). Na koniec dodać natkę pietru szki. Podawać z ugotowaną kaszą gryczaną.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/01/oszczedny-gulasz-z-cebula-i-kasza.html