ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 150 gramówmąka 1,5 szklanekser mielony 250 gramówjajka 4 sztukmiód 8 łyżek stołowychrodzynki 3 ząbkiCynamon 0,25 łyżek deserowychcukier puder 2 łyżek stołowycholiwa według uznaniaWykonanie:Przesiana mąkę posiekać z masłem, dodać 2 łyżki wody i szybko zagnieść ciasto. Wysmarowaną oliwa tortownice wylepić ciastem.Utrzeć żółtka z miodem. Ucierając, dodawać porcjami ser. Ubić z białek sztywna piane i delikatnie połączyć z masa serową. Dodać wymoczone, osączone rodzynki razem z cynamonem i wymieszać. Na cieście rozłożyć równomiernie masę serową. Piec 30 minut w 200 stopniach. Gdy wierzch się zrumieni, sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Przestudzony, wyjęty z formy sernik oprószyć cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia GreckaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: