ßßß
 
            
         Dzisiaj przepis na najprostsze, najbardziej podstawowe kruche pierniczki. Warto je zrobić kilkanaście dni przed Świętami, żeby zdążyły skruszeć w metalowej puszce. Ozdabiam je tuż przed Wigilią, dlatego dzisiaj prezentuję je w stanie "surowym".1/4 szklanki miodu5 łyżek masła1 jajko300g mąki60g cukru pudru1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżka przyprawy do piernika1 łyżka cynamonu
Dzisiaj przepis na najprostsze, najbardziej podstawowe kruche pierniczki. Warto je zrobić kilkanaście dni przed Świętami, żeby zdążyły skruszeć w metalowej puszce. Ozdabiam je tuż przed Wigilią, dlatego dzisiaj prezentuję je w stanie "surowym".1/4 szklanki miodu5 łyżek masła1 jajko300g mąki60g cukru pudru1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżka przyprawy do piernika1 łyżka cynamonu Zmiksować masło, miód i jajko. Dodać mąkę, cukier puder, sodę i przyprawy. Wyrobić ciasto i włożyć je na 30 minut do zamrażalnika. Rozwałkować, wykrawać pierniczki i układać na blasze. Piec w 180 stopniach przez 10 minut.Smacznego!
Zmiksować masło, miód i jajko. Dodać mąkę, cukier puder, sodę i przyprawy. Wyrobić ciasto i włożyć je na 30 minut do zamrażalnika. Rozwałkować, wykrawać pierniczki i układać na blasze. Piec w 180 stopniach przez 10 minut.Smacznego!