ßßß
 
            
         Nazwałam je "2013", ponieważ co roku robię kruche pierniczki z tego samego przepisu. Nie widzę potrzeby, żeby je udoskonalać, zmieniać lub zastępować innymi, gdyż te są pyszne, aromatyczne, a z ciastem pracuje się świetnie. Kruszeją już po kilku dniach, a na Święta będą już idealne. W tym roku zrobiłam te pierniczki w dwóch odsłonach. Pierwszą widzicie w tym poście - jako ozdoby na choinkę. Druga w następnym poście :)(przepis w tym poście, jednak napiszę go jeszcze raz, tym razem na podwójną porcję)1/2 szklanki miodu2 jajka10 łyżek masła600g mąki12 łyżek cukru pudru2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżki przyprawy do piernika2 łyżki cynamonu
Nazwałam je "2013", ponieważ co roku robię kruche pierniczki z tego samego przepisu. Nie widzę potrzeby, żeby je udoskonalać, zmieniać lub zastępować innymi, gdyż te są pyszne, aromatyczne, a z ciastem pracuje się świetnie. Kruszeją już po kilku dniach, a na Święta będą już idealne. W tym roku zrobiłam te pierniczki w dwóch odsłonach. Pierwszą widzicie w tym poście - jako ozdoby na choinkę. Druga w następnym poście :)(przepis w tym poście, jednak napiszę go jeszcze raz, tym razem na podwójną porcję)1/2 szklanki miodu2 jajka10 łyżek masła600g mąki12 łyżek cukru pudru2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżki przyprawy do piernika2 łyżki cynamonu Zmiksować miód z jajkami i masłem. Mąkę wymieszać z cukrem, sodą, przyprawą i cynamonem. Dodać do mokrych składników i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do zamrażalnika.Ciasto rozwałkować, wykrawać pierniczki i piec 10 minut w 180 stopniach.Smacznego!
Zmiksować miód z jajkami i masłem. Mąkę wymieszać z cukrem, sodą, przyprawą i cynamonem. Dodać do mokrych składników i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do zamrażalnika.Ciasto rozwałkować, wykrawać pierniczki i piec 10 minut w 180 stopniach.Smacznego!