ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoser twarogowy tłusty 25 dekagramówmąka pszenna 1.5 szklanekjajka 4 sztukmasło 15 dekagramówmiód 8 łyżek stołowychcukier puder 2 łyżek stołowychrodzynki 3 łyżek stołowychCynamon 0.25 łyżek deserowycholiwa 2 łyżek stołowychWykonanie:Masło siekamy z mąką, dodajemy 2 łyżki wody i szybko gnieciemy.Tortownicę smarujemy oliwą, oblepiamy ciastem.Ser przecieramy przez sito. Żółtka jajek ucieramy z miodem i ciągle ucierając dodajemy porcjami ser. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową.Rodzynki myjemy, odsączamy, dodajemy razem z cynamonem do masy. Wszystko mieszamy. Masę serową rozkładamy równo na cieście.Ciasto pieczemy przez 30 minut w pierkarniku rozgrzanym do temperatury 200*C. Gdy powierchnia już się zrumieni sprawdzamy patyczkiem czy ser jest upieczony.Sernik wyjmujemy z piekarnika, lekko studzimy, wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: