ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoboczek wędzony 300 gramówolej 1 łyżek stołowychprzyprawa do pieczeni według uznaniaśmietana 4 łyżek stołowychjajka 2 sztukpapryczka chili 1 sztukśliwki suszone 10 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniamasło 100 gramówżółtka 2 sztukmąka 1,5 szklanekWykonanie:Pokrojony w drobne paseczki boczek podsmażyć na łyżce oleju z łyżeczką przyprawy. Jajka wymieszać ze śmietaną, boczkiem, śliwkami oraz posiekana papryczką. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Ciasto: z masła, maki, żółtek oraz szczypty soli zagnieść gładkie ciasto i wylepić nim foremki, nakłuć widelcem i zapiekać ok. 11 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wyjąć z piekarnika, napełnić przygotowanym farszem i piec jeszcze 15 minut w 180 stopniach. Podawać przestudzone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: