Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
boczek wędzony 300 gramów
olej 1 łyżek stołowych
przyprawa do pieczeni według uznania
śmietana 4 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
śliwki suszone 10 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 100 gramów
żółtka 2 sztuk
mąka 1,5 szklanekWykonanie:Pokrojony w drobne paseczki
boczek podsmażyć na łyżce
oleju z łyżeczką
przyprawy.
Jajka wymieszać ze
śmietaną,
boczkiem,
śliwkami oraz posiekana papryczką. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Ciasto: z
masła,
maki,
żółtek oraz szczypty
soli zagnieść gładkie ciasto i wylepić nim foremki, nakłuć widelcem i zapiekać ok. 11 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wyjąć z piekarnika, napełnić przygotowanym farszem i piec jeszcze 15 minut w 180 stopniach. Podawać przestudzone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: