« Powrót  Opis:Brokuł to niesamowite warzywo. Ze względu na ogromne ilości witamin i minerałów,zapobiegających wielu groźnym chorobom, w tym nowotworom i chorobom serca:)Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobrokuł 300 gramówseler naciowy 3 łodygagroszek zielony konserwowy 1/2 puszkapor 1 sztukserek topiony naturalny 1 sztuknatka pietruszki 1 pęczeksól według uznaniaczosnek 2 ząbkikostka rosołowa 2 sztukziele angielskie 3 sztukliść laurowy 2 sztukpieprz według uznaniaWykonanie:Przygotuj wywar z kostek,czosnku,ziela i liści.Do gotującego wywaru dodaj pokrojonego w różyczki brokuła, selera(kostka) pora i serek(kwadracik).Gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaj groszek i natkę pietruszki. Smacznego :)Uwagi:Por można zastąpić szczypiorkiem. Serekśmietankowy bądź z ziołami.Autor: ManiaGotowaniaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: