Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jogurt naturalny 4 sztuk
ser feta 150 gramów
papryka różnokolorowa 2 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
koperek 0,5 pęczek
czosnek 2 ząbki
mleko 150 mililitrów
oliwa 3 łyżek stołowych
cytryna 4 plastry
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zmiksować
jogurt,
ser,
mleko,
oliwę oraz
czosnek i wymieszać z posiekanym
koperkiem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i wstawić do lodówki na 60 minut. Oczyszczona
paprykę pokroić w kostkę. Obrany
ogórek przekroić wzdłuż, usunąć pestki i również pokroić w kostkę. Chłodnik podawać posypany
ogórkiem i
papryką, udekorowany plasterkiem
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: