Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuk
czosnek 5 ząbki
papryczki chili 3 sztuk
ocet winny 0,25 szklanek
oliwa 0,25 szklanek
sól morska 1 łyżek deserowych
pieprz według uznaniaWykonanie:Opłukaną, osuszoną
natkę posiekać, oczyszczoną
cebulę,
czosnek oraz
chili również posiekać. Składniki wymieszać , posolić i doprawić
pieprzem.
Ocet wymieszać z 1/4 szklanki
wody, zalać posiekane składniki i wymieszać. Mieszając, wlać powoli
oliwę. Sos przełożyć do słoika, zamknąć i przechowywać w lodowce. Podawać do
mięs z grilla,
sera, warzyw i
bagietki. Można też używać jako marynaty do
wołowiny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: