ßßß Cookit - przepis na Chimichurri argentyński sos do dań

Chimichurri argentyński sos do dań

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuk
czosnek 5 ząbki
papryczki chili 3 sztuk
ocet winny 0,25 szklanek
oliwa 0,25 szklanek
sól morska 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Opłukaną, osuszoną natkę posiekać, oczyszczoną cebulę, czosnek oraz chili również posiekać. Składniki wymieszać , posolić i doprawić pieprzem. Ocet wymieszać z 1/4 szklanki wody, zalać posiekane składniki i wymieszać. Mieszając, wlać powoli oliwę. Sos przełożyć do słoika, zamknąć i przechowywać w lodowce. Podawać do mięs z grilla, sera, warzyw i bagietki. Można też używać jako marynaty do wołowiny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10753/Chimichurri--argentynski-sos-do-dan