ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegonatka pietruszki 1 pęczekcebula 1 sztukczosnek 5 ząbkipapryczki chili 3 sztukocet winny 0,25 szklanekoliwa 0,25 szklaneksól morska 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniaWykonanie:Opłukaną, osuszoną natkę posiekać, oczyszczoną cebulę, czosnek oraz chili również posiekać. Składniki wymieszać , posolić i doprawić pieprzem. Ocet wymieszać z 1/4 szklanki wody, zalać posiekane składniki i wymieszać. Mieszając, wlać powoli oliwę. Sos przełożyć do słoika, zamknąć i przechowywać w lodowce. Podawać do mięs z grilla, sera, warzyw i bagietki. Można też używać jako marynaty do wołowiny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: