Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
mąka tortowa 6 łyżek stołowych
cukier 6 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
ocet 1 łyżek deserowych
śmietana kremowa 500 mililitrów
galaretka malinowa 1 sztuk
maliny 400 gramów
cukier puder 0,75 szklanekWykonanie:Ciasto:
białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodając
cukier oraz
żółtka wymieszane z
octem. Na końcu delikatnie, łyżką, połączyć z
mąka wymieszaną z proszkiem. Ciasto przełożyć na dużą blaszkę wyścielona papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 170 stopniach, na zloty kolor, wystudzić.Krem: schłodzoną
śmietanę ubić na sztywno, dodać
cukier puder oraz wcześniej rozpuszczoną w 1/2 szklance gorącej
wody, lekko tężejącą
galaretkę. Do tak przygotowanej masy dodać oczyszczone
maliny i lekko przemieszać.Zimny
biszkopt przekroić na 2 placki i przełożyć masą. Wierzch udekorować
owocami. Włożyć na 2 godziny do lodówki.Uwagi:Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: