Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
cebula 2 sztuk
papryka żółta 2 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
ser feta 200 gramów
ser rokpol 100 gramówsos
bazyliowy pesto 4 łyżek stołowych
kapary (słoiczek)0,5 sztuk
czosnek 2 ząbki
oregano 1 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto rozmrozić na dolnej półce w lodówce, pokroić na 4 prostokąty, pozostawiając kawałek ciasta na boki prostokątów. Oczyszczone warzywa pokroić w paseczki. Posiekany
czosnek podsmażyć na
oliwie, doprawić
solą,
pieprzem oraz
oregano i przestudzić. Placki ciasta posmarować
sosem pesto i nałożyć porcję warzyw. Z zalewy osączyć
fetę i
kapary, rokpol pokroić na kawałki i posypać warzywa. Gotowe pizze piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Uwagi:Pizzę można też obłożyć
szynką,
tuńczykiem, kawałkami
ananasa.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia Polska
Pieczywo weg.Potrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: