ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 1 kilogramówogórek zielony 1 sztukpapryka zielona 1 sztukczosnek 1 ząbkicebulka 1 sztukkawałek czerstwego chleba 1 sztukoliwa 90 mililitrówsok z cytryny według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sparzone pomidory obrać ze skórki, paprykę oczyścić. Umyty ogórek, paprykę, pomidory, oczyszczony czosnek i cebulę razem zmiksować. Dodać namoczony w wodzie chleb i oliwę. Doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Jeśli gazpacho wyjdzie zbyt gęste, dolać szklankę zimnej przegotowanej wody. Ponownie wszystko zmiksować i przecedzić. Można podawać od razu lub najpierw schłodzić w lodówce. Można też podawać z kostkami lodu.Uwagi:Oliwę można zastąpić olejem, sok z cytryny - octem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: ASAData: 2010-12-24GAZPACHO PODAJEMY TYLKO SCHLODZONE. JEST NIEPOROWNYWALNIE LEPSZE!! CIEPLE JEST BEEEEAutor: michal80Data: 2010-05-18Jest to Beciu orginalny przepis i nigdy nie zasepowlem cytryny octem jest be!i lisc papryki w stosunku do pomidorow jest zbyt mala. Zycze smacznego w uplane dni.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: