ßßß Cookit - przepis na Chłodnik Gazpacho

Chłodnik Gazpacho

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
ogórek zielony 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
cebulka 1 sztuk
kawałek czerstwego chleba 1 sztuk
oliwa 90 mililitrów
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sparzone pomidory obrać ze skórki, paprykę oczyścić. Umyty ogórek, paprykę, pomidory, oczyszczony czosnek i cebulę razem zmiksować. Dodać namoczony w wodzie chleb i oliwę. Doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Jeśli gazpacho wyjdzie zbyt gęste, dolać szklankę zimnej przegotowanej wody. Ponownie wszystko zmiksować i przecedzić. Można podawać od razu lub najpierw schłodzić w lodówce. Można też podawać z kostkami lodu.
Uwagi:
Oliwę można zastąpić olejem, sok z cytryny - octem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Hiszpańska
Zupy
Zupy weg.
Komentarze:
Autor: ASA
Data: 2010-12-24
GAZPACHO PODAJEMY TYLKO SCHLODZONE. JEST NIEPOROWNYWALNIE LEPSZE!! CIEPLE JEST BEEEE
Autor: michal80
Data: 2010-05-18
Jest to Beciu orginalny przepis i nigdy nie zasepowlem cytryny octem jest be!i lisc papryki w stosunku do pomidorow jest zbyt mala. Zycze smacznego w uplane dni.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10492/Chlodnik--Gazpacho