Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
ogórek zielony 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
cebulka 1 sztukkawałek czerstwego
chleba 1 sztuk
oliwa 90 mililitrów
sok z cytryny według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać ze skórki,
paprykę oczyścić. Umyty
ogórek,
paprykę,
pomidory, oczyszczony
czosnek i
cebulę razem zmiksować. Dodać namoczony w wodzie
chleb i
oliwę. Doprawić do smaku
solą oraz
sokiem z cytryny. Jeśli gazpacho wyjdzie zbyt gęste, dolać szklankę zimnej przegotowanej
wody. Ponownie wszystko zmiksować i przecedzić. Można podawać od razu lub najpierw schłodzić w lodówce. Można też podawać z kostkami
lodu.Uwagi:
Oliwę można zastąpić
olejem,
sok z cytryny -
octem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: ASAData: 2010-12-24GAZPACHO PODAJEMY TYLKO SCHLODZONE. JEST NIEPOROWNYWALNIE LEPSZE!! CIEPLE JEST BEEEEAutor: michal80Data: 2010-05-18Jest to Beciu orginalny przepis i nigdy nie zasepowlem
cytryny octem jest be!i lisc
papryki w stosunku do pomidorow jest zbyt mala. Zycze smacznego w uplane dni.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: