ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoburak 1 sztukpomidory 3 sztukcebula 1 sztukpapryka zielona 1 sztukczosnek posiekany 2 łyżek deserowychchleb pokryszony bez skórki 1/2 szklanekwoda zimna 1 litrówocet winny 4 łyżek stołowychsól według uznaniaoliwa 4 łyżek stołowychkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychWykonanie:1. Warzywa obrać, usunąć pestki, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Utrzeć w misce z czosnkiem oraz chlebem.2. Dodać wodę, ocet,sól. Dokładnie wymieszać i rozdrobnić, miksując, aż powstanie gęsty płyn. Dodać oliwę i koncentrat pomidorowy, mieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny3. Przed podaniem chłodnik ubić mikserem lub trzepaczką. W oddzielnych miseczkach podać do zupy zrumienione grzanki oraz posiekany ogórek, pomidor oraz paprykę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: