Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
burak 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
czosnek posiekany 2 łyżek deserowych
chleb pokryszony bez skórki 1/2 szklanek
woda zimna 1 litrów
ocet winny 4 łyżek stołowych
sól według uznania
oliwa 4 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychWykonanie:1. Warzywa obrać, usunąć pestki, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Utrzeć w misce z
czosnkiem oraz
chlebem.2. Dodać
wodę,
ocet,
sól. Dokładnie wymieszać i rozdrobnić, miksując, aż powstanie gęsty płyn. Dodać
oliwę i
koncentrat pomidorowy, mieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny3. Przed podaniem chłodnik ubić mikserem lub trzepaczką. W oddzielnych miseczkach podać do zupy zrumienione grzanki oraz posiekany
ogórek,
pomidor oraz
paprykę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: