ßßß Cookit - przepis na BARSZCZ GOSPODARSKI

BARSZCZ GOSPODARSKI

nazwa

Wykonanie

« ŁAZANKI Z PAPRYKĄ
OPIEŃKI MARYNOWANE »
2 L WYWARU Z KOŚCI I WARZYW
50 DAG BURAKÓW
20 JABŁEK
5 DAG FASOLI
30 DAG ZUIEMNIAKÓW
15 DAG POMIDORÓW
10 DAG CEBULI
3 DAG MASŁA LUB MARGARYNY
100 ML JOGURTU
KOPERWK, NATKA PIETRUSZKI
SÓL, OCET WINNY, PIEPRZ I CUKIER DO SMAKU
WYKONANIE
Buraki umyć, oczyścić, upiec, wyjąć z piekarnika, wystudzić, obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach razem z opłukanymi jabłkami, zalać częścią wywaru, dodać ocet, gotować kilka minut na małym ogniu i pozostawić na 2-3 godziny do naciągnięcia. Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać pozostałym wywarem i gotować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cząstki razem z pomidorami, podsmażyć, włożyć do ziemniaków pod koniec gotowania razem z fasolą. Następnie połączyć z przecedzonym barszczem, dodać jogurt i posiekaną zieleninę, doprawić do smaku.
wtorek, 09 października 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/10/BARSZCZ-GOSPODARSKI.html