Wykonanie
« ŁAZANKI Z
PAPRYKĄOPIEŃKI MARYNOWANE »2 L
WYWARU Z KOŚCI I WARZYW50 DAG
BURAKÓW20
JABŁEK5 DAG
FASOLI30 DAG
ZUIEMNIAKÓW15 DAG
POMIDORÓW10 DAG
CEBULI3 DAG MASŁA LUB
MARGARYNY100 ML
JOGURTUKOPERWK,
NATKA PIETRUSZKISÓL,
OCET WINNY,
PIEPRZ I
CUKIER DO SMAKU

WYKONANIE
Buraki umyć, oczyścić, upiec, wyjąć z piekarnika, wystudzić, obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach razem z opłukanymi
jabłkami, zalać częścią
wywaru, dodać
ocet, gotować kilka minut na małym ogniu i pozostawić na 2-3 godziny do naciągnięcia.
Fasolę przebrać, opłukać, zalać
wodą zagotować i pozostawić na 2 godziny.
Potem ugotować.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać pozostałym
wywarem i gotować.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cząstki razem z
pomidorami, podsmażyć, włożyć do
ziemniaków pod koniec gotowania razem z
fasolą. Następnie połączyć z przecedzonym barszczem, dodać
jogurt i posiekaną
zieleninę, doprawić do smaku.wtorek, 09 października 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »