Wykonanie
« GULASZ Z
OGÓRKAMI MAŁOSOLNYMIZUPA KALAFIOROWA Z
ZIEMNIAKAMI »1,5 L
WYWARU Z
MIĘSA 50 DAG
KAPUSTY BIAŁEJ 15 DAG
POMIDORÓW 20 DAG
ZIEMNIAKÓW 6 DAG
SŁONINY 2 DAG
MĄKI 150 ML
ŚMIETANY NATKA PIETRUSZKI SÓL,
PIEPRZ,
CUKIER,
ZIELE ANGIELSIE,
KMINEK I
SOK Z CYTRYNY
WYKONANIE
Kapustę opłukać, pokroić w kostkę, zalać
wywarem.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do
kapusty i ugotować.
Pomidory umyć, sparzyć wrzaca
wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki.
Słoninę pokroić w kostkę, częściowo stopić, dodać
mąkę zrumienić, polączyć z zupą, dodać
pomidory i starte
przyprawy.Wlać
śmietanę, zagotować, dodac posiekaną
natkę pietruszki, doprawić do smakupiątek, 24 czerwca 2011, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »