ßßß Cookit - przepis na KAPUŚNIAK ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY

KAPUŚNIAK ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY

nazwa

Wykonanie

« GULASZ Z OGÓRKAMI MAŁOSOLNYMI
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI »
1,5 L WYWARU Z MIĘSA 50 DAG KAPUSTY BIAŁEJ 15 DAG POMIDORÓW 20 DAG ZIEMNIAKÓW 6 DAG SŁONINY 2 DAG MĄKI 150 ML ŚMIETANY NATKA PIETRUSZKI SÓL, PIEPRZ, CUKIER, ZIELE ANGIELSIE, KMINEK I SOK Z CYTRYNY
WYKONANIE
Kapustę opłukać, pokroić w kostkę, zalać wywarem. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty i ugotować. Pomidory umyć, sparzyć wrzaca wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Słoninę pokroić w kostkę, częściowo stopić, dodać mąkę zrumienić, polączyć z zupą, dodać pomidory i starte przyprawy.Wlać śmietanę, zagotować, dodac posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku
piątek, 24 czerwca 2011, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2011/06/KAPUSNIAK-ZE-SWIEZEJ-KAPUSTY.html