ßßß
Składniki:250 g puree z dyni2 łyżki cukru1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki imbiru80 g sera1 jajko100 g czekolady gorzkiej200 g masła3 jajka150 g cukru75 g mąki30 g kakao1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Puree dyniowe, ser, 1 jajko i 2 łyżki cukru zmiksować z przyprawami i serem. Odstawić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i odstawić do przestudzenia.Masło utrzeć. Następnie dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. Dodać cukier i czekoladę i ponownie ucierać. Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem. Wymieszać masę. Formę do brownie (23 cm) wyłożyć papierem. Na spód wlać masę czekoladową. Na wierzch wylać masę dyniową. Przemieszać po wierzchu łyżką lub nożem, aby delikatnie wymieszać dwie warstwy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około 40 minut.