Wykonanie
Gdy zrobiłam je po raz pierwszy i przyniosłam do szkoły, z niknęły w minutę . Później wszyscy prosili o przepis. Zaczęłam dopracowywać je do perfekcji, aż osiągnęłam idealną proporcję
czekolady do masy. Do tej
pory znajomi, gdy pomyślą o mnie i gotowaniu, skojarzą mnie z pysznymi
ciastkami czekoladowymi.Istny raj dla czekoladoholików. <3Składniki:250 g
masła3/4 szklanki
cukru2,5 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1
jajko4 łyżki
kakao2
czekolady gorzkiePrzygotowanie:Mało utrzeć z
cukrem, później dodać
jajko,
mąkę, proszek i
kakao.Wymieszać dokładnie.Pokroić w kostkę
czekolady. 1
gorzką czekoladę dodaję do masy.Formuję kulki z ciasta, wykładam na blaszce.Dodaję na górę
ciastek kawałki drugiej
czekolady.Wkładam do wcześniej nagrzanego piekarnika ( 180st.)
ciastka.Piekę
ciastka ok. 10 minut ( gdy widzę, że
czekolada na górze
ciastka robi się lekko czarna, wykładam je).Smaczego!! :D