Tan makaron lata temu nauczył mnie robić mój kuzyn :) Nie dość, że jest pyszny to robi się go błyskawicznie :) Polecam baaardzo :)Składniki:500g makaronu spaghetti4-5 żółtek330ml śmietany kremówki300g wędzonego boczku1-2 ząbki czosnkuok.40g tartego parmezanusól, pieprzoliwaok. 1 łyżka posiekanej natki pietruszki + do dekoracjiMakaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy. W tym czasie czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć, dodać boczek pokrojony w małe cienkie słupki i wysmażyć na chrupko. W osobnym naczyniu wymieszać kremówkę, żółtka, parmezan i pietruszkę. Doprawić solą (delikatnie gdyż boczek i ser jest słony) oraz świeżo mielonym pieprzem. Wlać na patelnię z boczkiem i chwilę podgrzewać (Nie wolno zagotować by śmietana się nie ścięła!). Na patelnię wrzucić odcedzony makaron i wymieszać. Nakładać na talerze. Podawać posypane tartym parmezanem z listkiem pietruszki. Smacznego :)