Od bardzo dawna chodził za mną właśnie makaron z tuńczykiem. Nigdy wcześniej go nie jadłam w takiej kombinacji, ale miałam jakieś takie przeczucie, że to będzie dobre. Mogę z czystym sumieniem zaręczyć, że było bardzo dobre. Najlepsze jest to, że ten obiad robi się tak długo jak gotuje się makaron czyli ok 10 minut. W zasadzie sposób przyrządzenia jest bardzo podobny do spaghetti Carbonara tylko zamiast boczku dodajemy tuńczyka.Składniki:-makaron spaghetti-tuńczyk w puszce w sosie własnym-parmezan(ok 5 łyżek)-2 żółtka-1 śmietana 30%-natka pietruszki ok. połowa natki-3 ząbki czosnku-oliwa z oliwek-sól, pieprzSposób przyrządzenia:Makaron gotujemy al dente. Tuńczyka odcedzamy na sitku i rozdrabniamy. W między czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wyciskamy 3 ząbki czosnku. Gdy się delikatnie podsmaży dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Parmezan ścieramy na tarce w ilości, która nam odpowiada. Ja lubię dużo. Dwa żółtka wbijamy do miseczki, dolewamy śmietany ok 3/4 kubeczka. Gdy makaron się ugotuje to wlewamy kilka łyżek wodyspodmakaronu do miseczki z żółtkami i śmietaną. Doprawiamy solą. Mieszamy wszystko razem. Makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy podsmażoną pietruszkę i czosnek,tuńczyka oraz nasz sosik śmietanowy i starty parmezan. Doprawiamy pieprzem. Wszystko razem mieszamy z makaronem na wolnym ogniu. Nie za długo, żeby z sosu nie zrobiła nam się jajecznica.