Wykonanie
            Bardzo wilgotna, miękka, słodka krajanka z pysznymi 
malinami i 
brzoskwiniami. Ciasto nie jest kruche, choć sposób przygotowania jest podobny do przygotowania ciasta kruchego. To bardziej 
owoce zatopione w krucho-ucieranej, słodkiej otoczce z ciasta. Ciasto mi bardzo smakowało i choć słodkie, to 
owocowe wnętrze nieco łagodziło jego 
słodycz.

185 g 
mąki1 1/2 łyżeczki 
proszku do pieczenia, plus dodatkowo 1/2 łyżeczki125 g 
masła, zimnego, pokrojonego w kostke115 g 
brązowego cukru (soft brown sugar)115 g drobnego 
cukru3 dojrzałe 
brzoskwinie, obrane i pokrojone w ćwiartki90 g 
malin, świeżych lub mrożonych2 łyżeczki ekstraktu z 
wanilii1 
jajko, roztrzepane185 ml 
mlekaPiekarnik nagrzewamy do 180 st C. Natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia foremkę o wymiarach 20 na 30 cm. 
Maki i proszek przesiewamy do dużej miski i łączymy z 
masłem za pomocą palców. Mieszamy z 
cukrem. Połową masy wykładamy dno foremki a na niej układamy 
brzoskwinie i 
maliny.Do drugiej połowy masy dodajemy, ekstrakt z 
wanilii, 1/2 łyżeczki 
proszku do pieczenia, 
jajko i 
mleko i dobrze mieszamy (masa nie musi być bez grudek) i wylewamy na wierzch ciasta w foremce. Pieczemy ok 1 godziny. Studzimy na kratce po czym kroimy na kwadraty i podajemy.Przepis z książki "Best of Bill" Billa Grangera