ßßß
składniki na 10 sztuk:- 2 szkl mąki- 3/4 szkl cukru- 3 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1 szkl masła (dałam mniej)- 2 jajka- 1 1/2 szkl mleka- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (u mnie 1/2)Masło rozpuścić i lekko przestudzić.W dużej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia.W drugiej roztrzepać jajka, dodać mleko i ekstrakt waniliowy.Wlać płynne składniki do suchych, dokładnie wymieszać.Na koniec wmieszać rozpuszczone, przestudzone masło.Wylewać masę na rozgrzane płyty gofrownicy.Przed pierwszymi goframi można je nieco natłuścić, później już nie ma takiej potrzeby.Gotowe, zbrązowione gofry przełożyć na kratkę do ostygnięcia. Dzięki temu zrobią się chrupiące.
źródło: Taste od Home
~~~~niedziela, 24 sierpnia 2014, adrijahpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze