Wykonanie
Spaghetti z chorizo, to danie idealne na szybki posiłek. Zrobimy je dosłownie w 15 minut(jeśli nie szybciej). Jedyny warunek, to
mieć pod ręką tą niewielką ilość składników - kawałek
kiełbaski chorizo i marynowaną
paprykę ze słoika. Zasada im prościej tym smaczniej doskonale potwierdza się i tym razem. Wielbiciele
makaronu na pewno się nie zawiodą.

80 g chorizogarść
natki pietruszki2
czerwone papryki marynowane300 g spaghetti2 łyżki
oleju50 g
sera parmesan (dałam mature
cheddar)Gotujemy spaghetti wg przepisu na opakowaniu w dobrze osolonej wodzie. W międzyczasie kroimy chorizo na plasterki(jeśli było w jednym kawałku) i ewentualnie na słupki. Siekamy
pietruszkę i
czerwoną paprykę. W dużej patelni rozgrzewamy
olej, dodajemy chorizo,
paprykę i odrobinę
pieprzu. Smażymy około minutę. Odlewamy połowę kubka
wody z
makaronu, odcedzamy pozostałe spaghetti i dodajemy do usmażonych składników. Dodajemy
pietruszkę i
ser, dobrze mieszamy i dodajemy
wodę z
makaronu, by potrawa była bardziej wilgotna. Na talerzach posypujemy dodatkową porcją
parmezanu.Przepis na podstawie przepisu z "GoodFood 500 triple-tested recipes"