ßßß
80 g chorizogarść natki pietruszki2 czerwone papryki marynowane300 g spaghetti2 łyżki oleju50 g sera parmesan (dałam mature cheddar)Gotujemy spaghetti wg przepisu na opakowaniu w dobrze osolonej wodzie. W międzyczasie kroimy chorizo na plasterki(jeśli było w jednym kawałku) i ewentualnie na słupki. Siekamy pietruszkę i czerwoną paprykę. W dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy chorizo, paprykę i odrobinę pieprzu. Smażymy około minutę. Odlewamy połowę kubka wody z makaronu, odcedzamy pozostałe spaghetti i dodajemy do usmażonych składników. Dodajemy pietruszkę i ser, dobrze mieszamy i dodajemy wodę z makaronu, by potrawa była bardziej wilgotna. Na talerzach posypujemy dodatkową porcją parmezanu.Przepis na podstawie przepisu z "GoodFood 500 triple-tested recipes"