Wykonanie
Cigars Turkish.

Druga propozycja arabskiego ciasta, którego większość Arabów nie robi sama, tylko kupuje gotowe to yufka.Wachlarz wykorzystania yufki jest szeroki .Są dwa rodzaje tego ciasta ,grubsze i cieniutkie. Grubsze stosuje się do potraw wytrawnych, a cieńsze do wytrawnych i deserów. W Turcji można kupić je wszędzie. Świeżutkie, mięciutkie i delikatne.

Składniki.4 trójkąty ciasta yufka100g
sera białego słonego2 łyżki
natki pietruszkiOlej do smażeniaWykonanie.
Ser wymieszać z posiekaną
pietruszką.Na każdy trójkąt ciasta ,równolegle do górnego
boku.ułożyć wałeczek nadzienia grubości palca.Ciasto zwinąć w cygaro zaczynając od góry. Końcówki ciasta zwilżyć
wodą, aby się nie rozwijały.Smażyć na gorącym
oleju na złoty kolor.Te
serowe rurki są pysznie chrupiące .Są smaczną przekąską .