Kto by się spodziewał, że pieczarki mogą tak świetnie komponować się z rybą.Lista zakupów dla 4 osób:1/2 kg filetów (u mnie dorsz)sok z cytryny500 ml bulionusos pieczarkowy:6 łyżek masła200 g pieczarek1 biała cebula4 łyżki mąki1 opakowanie (200 g) śmietany 10%nać pietruszki do przybraniaFilety rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny. Zagrzać bulion, włożyć filety i gotować ok. 8-10 min. Wyjąć łyżką cedzakową i trzymać w cieple. Wywar zachować.Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki. Dusić razem ok. 5 min. Dodać pozostałe 4 łyżki masła, posiekaną cebulę. Dokładnie wymieszać.Mąkę roztrzepać w śmietanie, dodać chochelkę wywaru (lub więcej) i wlać na patelnię. Cały czas mieszać i gotować razem ok. 5-8 min. Posolić i popieprzyć do smaku. Włożyć rybę, podgrzać chwilkę razem. Jeżeli sos jest zbyt gęsty można podlać jeszcze wywarem.Rybę w sosie pieczarkowym podałam z ryżem i sałatą.Smacznego życzy oliwek :)