Wykonanie
Lepiej jest, choć nadal nie
mogę zbyt długo stać. Szykuję już różne posiłki, które nie wymagają ode mnie wielkiego wysiłku. Na początek zrobiłam krem z
pieczarek.Lista zakupów dla 4 osób1 l
bulionu600 g
pieczarek1
cebula1 łyżeczka
masła klarowanego
sól,
pieprznatka pietruszki do posypania100 g gęstej
śmietanyPieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na
maśle.Zagotować
bulion, wrzucić zeszkloną
cebulę i
pieczarki. Gotować razem ok 10-12 min. Zmiksować na gładka masę blenderem. Odlać pół szklanki
wywaru z zupy i wymieszać ze
śmietaną dokładnie. Wlać całość ponownie do garnka. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszać. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Przed podaniem posypać
natką.Podałam z grzankami. Pasuje tutaj również
groszek ptysiowy.
Smacznego życzy
oliwek :)