Wykonanie
            Pieczarki lubię pod każdą postacią, smażone, panierowane czy grillowane. Przyszedł czas na 
Pieczarkową, o której zapomniałam. Rodzinka woli smażone..... za zupą nie przepadają (mają kilka ulubionych ), więc zrobiłam dla siebie.

Składniki:500gram 
pieczarek1 
cebula(duża)łyżka 
masła3 łyżki 
śmietanysól, 
pieprz do smaku
bulion (i mnie rosół z dnia poprzedniego)
makaron (świderki, łazanki)

Wykonanie :
Cebule kroimy w pół plastry, podsmażamy na 
maśle( najlepiej w garnku), następnie dodajemy pokrojone w plastry 
pieczarki.Solimy, gdy odparuje płyn podsmażamy jeszcze chwilę, następnie zalewamy 
bulionem, około 2 litry.Przyprawiamy, dodajemy 
śmietanę, czekamy aż się zagotuje.Gotujemy 
makaron w/g instrukcji na opakowaniu.
Makaron gotuje osobno 
potem dodaje na talerzu do zupy, wolę gdy jest al dente, podczas podgrzewania mam obawy iż rozgotuje się.