Wykonanie
Pieczarki lubię pod każdą postacią, smażone, panierowane czy grillowane. Przyszedł czas na
Pieczarkową, o której zapomniałam. Rodzinka woli smażone..... za zupą nie przepadają (mają kilka ulubionych ), więc zrobiłam dla siebie.

Składniki:500gram
pieczarek1
cebula(duża)łyżka
masła3 łyżki
śmietanysól,
pieprz do smaku
bulion (i mnie rosół z dnia poprzedniego)
makaron (świderki, łazanki)

Wykonanie :
Cebule kroimy w pół plastry, podsmażamy na
maśle( najlepiej w garnku), następnie dodajemy pokrojone w plastry
pieczarki.Solimy, gdy odparuje płyn podsmażamy jeszcze chwilę, następnie zalewamy
bulionem, około 2 litry.Przyprawiamy, dodajemy
śmietanę, czekamy aż się zagotuje.Gotujemy
makaron w/g instrukcji na opakowaniu.
Makaron gotuje osobno
potem dodaje na talerzu do zupy, wolę gdy jest al dente, podczas podgrzewania mam obawy iż rozgotuje się.