Puszyste i rozpływające się w ustach ciasto na łykend:)Lista zakupów na blachę 25 x 35 cm:biszkopt: 6 jajek1 szklanka mąki (pół tortowej, pół ziemniaczanej)1 szklanka cukru2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa: 1/2 l śmietany 36%2 łyżeczki galaretki pomarańczowejpomarańczowe delicje szampańskiepolewa czekoladowaBiałka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, pod koniec ubijania wsypywać cukier. Gdy się rozpuści w pianie wlać roztrzepane żółtka i na małych obrotach chwilę ubijać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i z kakao, lekko wymieszać.Piec około 30 min. w 180st. Po upieczeniu biszkoptu (najlepiej poprzedniego dnia) przekroić go na dwie części. Skropic lekko kawą-ewentulanie alkoholem.Śmietanę 36% ubić na sztywno, wsypując 2 łyżeczki galaretki pomarańczowej. Jak ktoś lubi słodką śmietankę to można dodać trochę cukru pudru.Połowę masy rozłożyć na pierwszym placku i na tym ułożyć delicje szampańskie, czkoladą do góry. Na biszkopty wyłożyć resztę masy śmietankowej i nakryć drugim plackiem. Na wierzch: polewa czekoladowa. Można zrobić więcej masy śmietanowej, aby zamiast polewy rozsmarować ją i posypać czekoladą. Wtedy śmietany musi być 0,75litra i 3 łyżeczki galaretki.Można użyć delicji o swoim ulubionym smaku, wtedy należy dobrać odpowiedniegoo koloru galaretkę :)Smacznego życzy oliwek :)