Wykonanie

Upiec
czekoladowy biszkopt wg swojego przepisu, niezbyt wysoki 4-5 cm.Przekroić na 2 krążki. Z jednego wyciąć 4
okręgi o szerokości 2 cm. Można wykorzystać talerzyki o różnej średnicy. Na cały krążek ułożony w tortownicy ,nałożyć okrąg 2 i 4.Powstałe puste miejsca wypełnić ubitą
śmietaną .Następnie nałożyć
okręgi 1 i 3 i znowu puste miejsca wypełnić
śmietaną.Wierzch dekorować dowolnie.Mój przepis na mały
biszkopt.5
jajek
5 łyżek
cukru3 łyżki
mąki tortowej1 łyżka
mąki ziemniaczanej2-3 łyżki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczeniaBiałka ubić z
cukrem, dodać ubite
żółtka, delikatnie wymieszać. Dosypać przez sitko pozostałe składniki i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Piec w temp.160stopni około 40 min.
Biszkopt można nasączyć ponczem.
