Wykonanie
Jestem zagorzałą fanką slow foodu, ale czasem bywają dni (przy przeprowadzce na przykład), kiedy trzeba skorzystać z gotowych składników. Do tego przepisu użyłam sosu
Mild Curry (firmy Patak's). Razem z
brokułami i
cukrowym groszkiem, w towarzystwie
ryżu jaśminowego. Świetnie smakuje i do tego rozgrzewa!

Dla 4 osób:Duży
brokuł1 duża
czerwona cebulaopakowanie
groszku cukrowego (200g)pół świeżej
papryczki chili2 ząbki
czosnkugarść świeżej
kolendrySos
Mild Curryłyżka
jogurtu naturalnegoryż jaśminowy
oliwa extra vergineświeżo mielona
sól i
pieprz
Brokuły gotuję al dente w lekko osolonej wodzie.
Cebulę obieram, kroję w plastry i smażę na
oliwie, aż się zeszkli.Papryczkę pozbywam nasion, kroję w plastry i dodaję do
cebuli.Pokrojony w plastry
czosnek dodaję do
cebuli, dorzucam umyty
groszek cukrowy. Całość duszę pod przykryciem, aż
groszek zmięknie.Dodaję
brokuły i sos, duszę około 15 minut.
Ryż gotuję według rzepisu na opakowaniu.Sos wraz z
ryżem doprawiam
solą i
pieprzem, podaję z
jogurtem i
kolendrą.Smacznego! :)