Wykonanie
Nie wiem jak wy, ale ja na wiosnę lubię sięgać po
kiełki . „Podczas kiełkowania z nasion uwalniana jest ogromna ilość siły życiowej, która staje się dostępna także dla nas. W trakcie tego procesu w nasionach wzrasta ilość witamin, a złożone węglowodany i
białka zostają zamienione na proste, łatwe do strawienia.
Kiełki zawierają również ogromną ilość enzymów …”Składniki:2 różyczki
brokułów1 duża
cebula1 lub 2 ząbki
czosnkudowolna ilość
kiełków fasoli wg uznania1 średniej wielkości żółta lub
czerwona papryka2 łyżki
olejuprzyprawy:
sól,
pieprz ziołowy,
papryka caynneCebulę i
paprykę kroimy w paski,
czosnek na drobną kostkę. Na głębokiej patelni lub wok podduszamy
cebulę,
paprykę,
czosnek,
kiełki i
przyprawy tak aby były lekko chrupiące .
Brokuły gotujemy na parze (albo też dusimy w wok), uważajmy aby ich nieprzegotować bo wtedy
tracą kolor. Wszystko delikatnie mieszamy.*Można dodać na koniec ugotowaną z
przyprawami granulowaną proteinę
sojową albo ugotowaną
czerwoną fasolkę.Warzywa możemy podawać z
ryżem , kotletami,
makaronem,
ziemniakami.