Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
BULION WIEPRZOWY 1 kostek
bułka czerstwa 2 sztuk
kiełbasa zwyczajna 20 dekagramów
tymianku 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
ryż 1 szklanek
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
WODĘ POSOLIĆ I UGOTOWAĆ
RYŻ,GOTOWAĆ 20 MINUT.
CEBULĘ OBRAĆ I POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ,ZESZKLIĆ NA
OLEJU.ZĄBKI
CZOSNKU BARDZO DROBNO POSIEKAĆ.W GORĄCYM
BULIONIE NAMOCZYĆ CZERSTWE
BUŁKI PRZEZ KILKA CHWIL.
MIĘSO MIELONE WYROBIĆ RAZEM Z
JAJKAMI,
CEBULĄ,
CZOSNKIEM,
RYŻEM I
BUŁKAMI.I PRZYPRAWIĆ,
TYMIANKIEM,
SOLĄ,
PIEPRZEM.ODSTAWIĆ NA 5 MINUT DO LODÓWKI.FORMOWAĆ ŚREDNIE KOTLETY I SMAŻYĆ.Autor: dabskopZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: