Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
cukier puder 250 gramów
margaryna 100 gramów
jajka 3 sztuk
kakao 2 łyżek stołowych
syrop wisniowy 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
masło 1 kostek
cukier 7 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
wiśnie 3 łyżek stołowych
masło 3 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
wódka 1 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
wiśnie 2 łyżek stołowychWykonanie:
Miękka margarynę utrzeć z
cukrem pudrem i
cukrem waniliowym, dodając stopniowo
żółtka,
mąkę z proszkiem oraz
kakao i
syrop. Na końcu delikatnie połączyć z piana ubita na sztywno. Przełożyć do małej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Wystudzić i przeciąć na 3 krążki.Miękkie
masło utrzeć z 7 łyżkami
cukru i
cukrem waniliowym, dodając stopniowo
śmietanę oraz
żółtko, a na końcu wymieszać z wydrylowanymi 3 łyżkami
wiśni. Placki przełożyć kremem i złożyć. 3 łyżki
masła utrzeć z
żółtkiem, dodać 2 łyżki
cukru,
kakao i
wódkę, ucierając do uzyskania jednolitej masy. Wierzch i boki
tortu posmarować kremem i ozdobić świeżymi, wydrylowanymi
wiśniami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: