ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówcukier puder 250 gramówmargaryna 100 gramówjajka 3 sztukkakao 2 łyżek stołowychsyrop wisniowy 0,5 szklanekcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmasło 1 kostekcukier 7 łyżek stołowychśmietana 4 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukwiśnie 3 łyżek stołowychmasło 3 łyżek stołowychkakao 1 łyżek stołowychżółtka 2 sztukwódka 1 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychwiśnie 2 łyżek stołowychWykonanie:Miękka margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając stopniowo żółtka, mąkę z proszkiem oraz kakao i syrop. Na końcu delikatnie połączyć z piana ubita na sztywno. Przełożyć do małej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Wystudzić i przeciąć na 3 krążki.Miękkie masło utrzeć z 7 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodając stopniowo śmietanę oraz żółtko, a na końcu wymieszać z wydrylowanymi 3 łyżkami wiśni. Placki przełożyć kremem i złożyć. 3 łyżki masła utrzeć z żółtkiem, dodać 2 łyżki cukru, kakao i wódkę, ucierając do uzyskania jednolitej masy. Wierzch i boki tortu posmarować kremem i ozdobić świeżymi, wydrylowanymi wiśniami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: