ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 350 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychjajka 2 sztukcukier 250 gramówsól 1 szczyptaolej 150 mililitrówbatoniki czekoladowe z nadzieniem jogurt. 8 sztukjogurt naturalny 650 gramówtruskawki 1 kilogramówżelatyna 10 łyżek deserowychśmietana kremowa 250 gramówbezy według uznaniacukier waniliowy 2 sztukWykonanie:150g jogurtu, 150g cukru, 1 cukier waniliowy, jajka, sól i olej zmiksować, dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz 6 połamanych batoników, wymieszać. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 175 stopniach. Zmiksować 250g oczyszczonych truskawek. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Utrzeć 500g jogurtu, cukier waniliowy, 100g cukru i zmiksowane truskawki. Żelatynę połączyć z niewielka ilością kremu jogurtowego, a potem z pozostałym kremem. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z tężejącym kremem. Wyłożyć go na zimne ciasto i włożyć na 4h do lodówki.Oczyścić 750g truskawek, a resztę batoników podzielić na kawałki. Ozdobić tort owocami, batonikami oraz bezami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: