Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 350 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
cukier 250 gramów
sól 1 szczypta
olej 150 mililitrówbatoniki
czekoladowe z nadzieniem
jogurt. 8 sztuk
jogurt naturalny 650 gramów
truskawki 1 kilogramów
żelatyna 10 łyżek deserowych
śmietana kremowa 250 gramów
bezy według uznania
cukier waniliowy 2 sztukWykonanie:150g
jogurtu, 150g
cukru, 1
cukier waniliowy,
jajka,
sól i
olej zmiksować, dodać
mąkę,
proszek do pieczenia oraz 6 połamanych batoników, wymieszać. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 175 stopniach. Zmiksować 250g oczyszczonych
truskawek.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Utrzeć 500g
jogurtu,
cukier waniliowy, 100g
cukru i zmiksowane
truskawki.
Żelatynę połączyć z niewielka ilością kremu
jogurtowego, a
potem z pozostałym kremem.
Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z tężejącym kremem. Wyłożyć go na zimne ciasto i włożyć na 4h do lodówki.Oczyścić 750g
truskawek, a resztę batoników podzielić na kawałki. Ozdobić tort
owocami, batonikami oraz
bezami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: