ßßß Cookit - przepis na Torcik cappuccino

Torcik cappuccino

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier puder 100 gramów
mocna czarna kawa 1 łyżek stołowych
esensja waniliowa 0 , 5 łyżek deserowych
mąka tortowa 100 gramów
czekolada biała starta 75 gramów
śmietana kremówka 0,5 szklanek
likier kawowy 2 łyżek stołowych
polewa czekoladowa biała 1 sztuk
zwitki białej czekolady według uznania
kakao według uznania
Wykonanie:
W misce wymieszać jajka, cukier puder, kawę i esencję waniliową. Ustawić miskę na rondlu z lekko gotującą się wodą i ucierać, aż powstanie gęsta, jasna masa. Mieszając przesiać do niej połowę mąki i wymieszać. Dodać resztę mąki i startą czekoladę, wymieszać. Podzielić ciasto na 2 części i przełożyć do 2 wyścielonych papierem do pieczenia, średnich tortownic, wyrównać. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Jeden wystudzony krążek posmarować śmietaną ubitą z połową likieru, przykryć drugim krążkiem. Na wierzchu i bokach tortu rozsmarować gotową polewę z białej czekolady wymieszaną z pozostałym likierem. Udekorować tort rulonikami lub wiórkami czekoladowymi, posypać kakao lub cynamonem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5346/Torcik-cappuccino