Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cytryna 1 sztuk
rum 1/3 szklanek
wywar herbaty 3 sztuk
cukier puder 1/2 szklanek
truskawki mrożone 500 gramów
śmietanka kremowa 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 6 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mąka tortowa 1 szklanekWykonanie:Ciasto:
Białka jajek ubić z ze szklanką
cukru i
cukrem waniliowym na sztywną pianę. Dodać
żółtka ubijając. Dodać
mąkę i dokładnie wymieszać na wolniejszych obrotach. Ciasto wylać na średniej wielkości natłuszczoną i wysypaną
mąką torownicę i piec 30 minut w temp. 200-220 stopni Celsjusza.Masa do przełożenia: Ubić
śmietankę z 1/2 szklanką
cukru na sztywno.
Truskawki rozmrozić.Przekroić wystudzone ciasto na trzy lub dwa placki.Nasączyć
herbatą z dodatkiem
rumu lub
cytryny.Nałożyć
truskawki jedna przy drugiej.Przygotowaną masę nakładać szpatułką na warstwę
truskawek..Nałożyć następny placek i postąpić podobnie. Wierzch toru i boki pokryć
bitą śmietaną . Udekorować
truskawkami.Uwagi:Szybkie przygotowanie i efektowny wynik.Autor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: