Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 25 dekagramów
cukier puder 25 dekagramów
jajka 4 sztuk
masło 25 dekagramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk
cytryna 1 sztukWykonanie:
Masło utrzeć na puszystą masę,dodając stopniowo po jednym
żółtku,
cukier puder,
cukier waniliowy,
sok z cytryny i otartą
skórkę cytrynową.
Mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na pianę.Masę z
żółtek połączyć z
mąką i pianą i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
bułką tartą formy z "kominem'.Piec ok.1 godz. w temp.180 stopni.Upieczoną babkę można polukrować lub posypać
cukrem pudremAutor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27pysznaAutor: stokrotkaData: 2009-04-25Bardzo prosty przepis.Babka smaczna.Tylko uważajcie z ilością
cytryny,ponieważ ja dodałam za dużo i myślę przez to była"cierpka".To był mój błąd.Gorąco polecam.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: