ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegożeberka wieprzowe 600 gramówcebula 1 sztukpieczarki 150 gramówpomidory z puszki 200 gramówmargaruna 1 łyżek stołowychrosół z kostki 0 , 75 szklanekliść laurowy 1 sztukmąka 1 łyżek stołowychziele angielskie 3 sztuksól według uznaniapieprz mielony według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Umyte, osaczone żeberka pokroić na 8 kawałków, nie usuwając kostek. Każdy kawałek oprószyć sola, pieprzem i mąką. Podsmażyć z obu stron na tłuszczu, wyjąć.Na tym samum tłuszczu podsmażyć cebulę, włożyć do mięsa i zalać rosołem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić ok. 40 minut.Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, a pomidory w kostkę i dodać do żeberek na 10 minut przed końcem duszenia.Żeberka podawać z ziemniakami lub kładzionymi kluseczkami i surówką z kiszonej kapusty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: