ßßß Cookit - przepis na Żeberka z pieczrkami

Żeberka z pieczrkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 600 gramów
cebula 1 sztuk
pieczarki 150 gramów
pomidory z puszki 200 gramów
margaruna 1 łyżek stołowych
rosół z kostki 0 , 75 szklanek
liść laurowy 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 3 sztuk
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Umyte, osaczone żeberka pokroić na 8 kawałków, nie usuwając kostek. Każdy kawałek oprószyć sola, pieprzem i mąką. Podsmażyć z obu stron na tłuszczu, wyjąć.
Na tym samum tłuszczu podsmażyć cebulę, włożyć do mięsa i zalać rosołem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić ok. 40 minut.
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, a pomidory w kostkę i dodać do żeberek na 10 minut przed końcem duszenia.
Żeberka podawać z ziemniakami lub kładzionymi kluseczkami i surówką z kiszonej kapusty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4657/Zeberka-z-pieczrkami