Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 600 gramów
cebula 1 sztuk
pieczarki 150 gramów
pomidory z puszki 200 gramów
margaruna 1 łyżek stołowychrosół z kostki 0 , 75 szklanek
liść laurowy 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 3 sztuk
sól według uznania
pieprz mielony według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w drobną kostkę. Umyte, osaczone
żeberka pokroić na 8 kawałków, nie usuwając kostek. Każdy kawałek oprószyć
sola,
pieprzem i
mąką. Podsmażyć z obu stron na tłuszczu, wyjąć.Na tym samum tłuszczu podsmażyć
cebulę, włożyć do
mięsa i zalać rosołem. Dodać
liść laurowy i
ziele angielskie, dusić ok. 40 minut.Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki, a
pomidory w kostkę i dodać do
żeberek na 10 minut przed końcem duszenia.
Żeberka podawać z
ziemniakami lub kładzionymi kluseczkami i surówką z
kiszonej kapusty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: