ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegożeberka 400 gramówpieprz według uznaniapapryka słodka w proszku według uznaniaprzyprawa do gulaszu według uznaniacebula 1 sztukketchup 2 łyżek stołowychkostka bulionowa drobiowo-wołowa 1 kostekmąka 1 łyżek stołowychwoda 1/3 szklanekWykonanie:Żeberka myjemy dzielimy na porcje, posypujemy solidnie pieprzem, papryką słodką i przyprawą do gulaszu. wkładamy do lodówki na ok 2 godz. po tym czasie wyciągamy żeberka i przekładamy na rozgrzany olej w rondlu i obsmażamy na dużym ogniu na złoto. później wyciągamy je i na ten sam tłuszcz wrzucamy cebulę i ketchup i podsmażamy ok 5min. w następnej kolejności zalewamy zawartość rondla bulionem i mieszamy. Smakujemy i doprawiamy, albo nie, wedle uznania do smaku. Wkładamy do sosu żeberka i dusimy do miękkości. Kiedy żeberka już będą miękkie, wyciągamy je i zaciągamy sos wodą z mąką. Do przygotowanego sosu wkładamy żeberka i podgrzewamy 5 min.Uwagi:Podajemy z ziemniakami i sałatą ze śmietaną, albo mizerią. Pasuje również marchewka na krótko(przepis na nią znajduje się wśród moich przepisów)Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: krychaData: 2012-01-13No proszę Was, sos do żeberek z ketchupem, no padnę chyba :DAutor: paulaData: 2010-06-10żebereczka z tym sosikiem po prostu rewelacja:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: