ßßß Cookit - przepis na Karkówka w sosie keczupowo-chrzanowym

Karkówka w sosie keczupowo-chrzanowym

nazwa

Wykonanie

Karkówka o wyrazistym i konkretnym smaku. Mięso jest delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Smak zdecydowanie trafił w nasze kubki smakowe.
1 kg karkówki
Przyprawa do karkówki
2 cebule
300 g pieczarek
Zalewa:
1 szklanka keczupu
1,5 łyżki chrzanu
1,5 szklanki wody
0,5 łyżeczki pieprzu
0,5 łyżeczki kolendry
0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
Karkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości 2 cm. Przyprawiamy przyprawą do karkówki. Cebulę kroimy w kółka, pieczarki na 4 części. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pieczarkami oraz krążkami cebuli. W garnku mieszamy wszystkie składniki na zalewę. Gotujemy na małym ogniu i zalewamy nim mięso. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 1,5 godziny.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/01/karkowka-w-sosie-keczupowo-chrzanowym.html