Karkówka o wyrazistym i konkretnym smaku. Mięso jest delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Smak zdecydowanie trafił w nasze kubki smakowe.1 kg karkówkiPrzyprawa do karkówki2 cebule300 g pieczarekZalewa:1 szklanka keczupu1,5 łyżki chrzanu1,5 szklanki wody0,5 łyżeczki pieprzu0,5 łyżeczki kolendry0,5 łyżeczki ziół prowansalskich0,5 łyżeczki słodkiej paprykiKarkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości 2 cm. Przyprawiamy przyprawą do karkówki. Cebulę kroimy w kółka, pieczarki na 4 części. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pieczarkami oraz krążkami cebuli. W garnku mieszamy wszystkie składniki na zalewę. Gotujemy na małym ogniu i zalewamy nim mięso. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 1,5 godziny.