Wykonanie
Bardzo smaczna, soczysta karkóweczka w sam raz na obiadek, lubię robić takie dania przy których dużo się nie napracuję a do tego nie ma dużo garów do zmywania.
Składnik:4 plastry
karkówki1
cebula biała i 1/2 czerwonej (opcjonalnie)4 plastry
sera8 obranych
pieczarekprzyprawa do
karkówki bądź dowolne
przyprawy (
papryka,
pieprz,
sól)
keczupKarkówkę oczyścić i lekko rozbić. Natrzeć
przyprawami i posmarować z każdej strony
keczupem. Odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Posiekać drobno
cebulę,
pieczarki pokroić w plasterki.
Mięso wyłożyć do naczynia żaroodpornego bądź blaszki wyłożonej folią aluminiową posypać warzywami i piec pod przykryciem 2 godziny w temperaturze 180 stopni C pod koniec pieczenia położyć plasterki
sera.