Wykonanie
Tosty21:08 Jedz Taniej 3 Comments
Zżera mnie sesja. Coraz mniej mnie, coraz więcej skryptów, notatek i innego dziadostwa. Aby nie dać się zatem do końca pochłonąć, byłem zmuszony do poszerzenia swoich gabarytów. W tym celu swoją pomoc zadeklarowały tosty, które ze swojej natury do dietetycznych nie należą.Potrzebujemy:- 5 plasterków
sera- 5
jajek- 5 główek
rzodkiewki- 2
cebule- 500 g
pieczarek-
chleb tostowy-
sól,
pieprz,
paprykę-
keczupPrzygotowanie:Podsmażamy na patelni
cebulę, którą następnie dodajemy do
pieczarek. Następnie zintegrowane już całość elementy wspólnie podduszamy na wolnym ogniu. W momencie, gdy nasze
pieczarki wystarczająco spokornieją i obniżą wymagania co do przestrzeni, którą chciałyby w naszej kuchni zajmować - czyli po prostu siądą, to do naszego pseudofarszu dodajemy pociętego na możliwie najmniejsze kawałki
pomidora. Aby jednak jego wędrówka nie była nazbyt samotna, wypuśćcie go w towarzystwie przeciętych na talarki - niekoniecznie damasceńską stalą -
rzodkiewek.Całość doprawiamy
papryką,
solą i
pieprzem ( w granicach rozsądku ), a następnie pozwalamy wodzie wydobyć się z patelni, nie zakładając już przykrywki.W międzyczasie gotujemy
jajka. Gotujemy na twardo ( możecie sprawdzić jego twardość wyciągając jedno z garnka - jeśli
woda bardzo szybko zniknie ze skorupki, to znaczy, że
jajko jest już na "twardo" ).
Jajka następnie obieramy i przepuszczamy przez krajarkę, w celu zdobycia idealnych plastrów.Ostatni etap.Na
chleb tostowy nakładamy nasz pseudofarsz, który przykrywamy plastrem
sera i dwoma plasterkami
jajka. Następnie naszą pseudokanapkę eksportujemy do opiekacza do kanapek, zamykamy go i czekamy, aż lampka wskaże nam ukończenie procesu grzewczego.Nie zważajcie na kalorie, nie zważajcie na aspekt zdrowotny, chciałem się po prostu porządnie nawpierdzielać. Jeśli Was kiedyś najdzie taka ochota, to nie zostaje nic innego jak tylko skorzystać z przepisu :)Polecam,R.