ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,5 szklanekżółtka 2 sztukmasło 0,5 kosteksmalec 1 łyżek deserowychcukier 2 łyżek stołowychbiałko 2 sztukcukier puder 100 gramówmigdały mielone 100 gramówbrzoskwinie z puszki 1 sztukgalaretka brzoskwiniowa 1 sztukWykonanie:Z mąki, żółtek, masła, smalcu i 2 łyżek cukru zagnieść kruche ciasto i upiec w formie do tart na złoty kolor w 190 stopniach, wystudzić.Masa: utrzeć białka z cukrem pudrem i migdałami na pulchną masę.Wyłożyć ją na spód zimnego ciasta. Na tej warstwie ułożyć rozetę z pokrojonych na ósemki brzoskwiń.Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody, ostudzić.Ciasto zalać tężejącą galaretką i włożyć do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: