Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 24(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3,5 szklanek
cukier 1/2 szklanek
margaryna 1/2 kostek
smalec 1/2 kostek
żółtko 3 sztuk
śmietana 24% 2-3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
cukier 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
Cynamon 1 sztukWykonanie:
Mąkę zagnieść z
margaryną i
smalcem dodać
cukier,
proszek do pieczenia,
żółtka i
śmietanę. Gnieciemy aż do uzyskania jednolitej masy. Dzielimy na pół rozwałkowujemy. Kładziemy do blachy wysmarowanej i wysypanej
bułką widelcem nakłuwamy ciasto na to kładziemy
jabłka wymieszane z
cynamonem,
cukrem,
cukrem waniliowym. Na to wykładamy drugą część ciasta i też nakłuwamy. Pieczemy ok 55 minut w 180 stopniach:) SmacznegoUwagi:
Jabłka można też trochę uprażyć z
cukrem,
cukrem waniliowym i
cynamonem.Autor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: IzaData: 2010-07-21
margaryna ma ok. 240-250gAutor: MirekData: 2010-07-21Podbieram tutaj przepisy od czasu do czasu ale w tym jednym nie mam pojecia ile wazy kostka
margaryny w Polsce. Czy ktos
moze pomoc?
[email protected] DziekujeAutor: ulkamData: 2010-07-12Przepis przypomina mi tę szarlotkę,którą piekła moja mama.Upały zelżeją -upiekę ją natychmiast(już chodzi za mną.Ta szarlotka)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: