ßßß Cookit - przepis na Szarlotka błyskawiczna

Szarlotka błyskawiczna

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 24
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3,5 szklanek
cukier 1/2 szklanek
margaryna 1/2 kostek
smalec 1/2 kostek
żółtko 3 sztuk
śmietana 24% 2-3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
cukier 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
Cynamon 1 sztuk
Wykonanie:
Mąkę zagnieść z margaryną i smalcem dodać cukier, proszek do pieczenia, żółtka i śmietanę. Gnieciemy aż do uzyskania jednolitej masy. Dzielimy na pół rozwałkowujemy. Kładziemy do blachy wysmarowanej i wysypanej bułką widelcem nakłuwamy ciasto na to kładziemy jabłka wymieszane z cynamonem, cukrem, cukrem waniliowym. Na to wykładamy drugą część ciasta i też nakłuwamy. Pieczemy ok 55 minut w 180 stopniach:) Smacznego
Uwagi:
Jabłka można też trochę uprażyć z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem.
Autor: Wube
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Iza
Data: 2010-07-21
margaryna ma ok. 240-250g
Autor: Mirek
Data: 2010-07-21
Podbieram tutaj przepisy od czasu do czasu ale w tym jednym nie mam pojecia ile wazy kostka margaryny w Polsce. Czy ktos moze pomoc? [email protected] Dziekuje
Autor: ulkam
Data: 2010-07-12
Przepis przypomina mi tę szarlotkę,którą piekła moja mama.Upały zelżeją -upiekę ją natychmiast(już chodzi za mną.Ta szarlotka)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8046/Szarlotka-blyskawiczna