Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogotowane
ziemniaki 700 gramów
cebula 200 gramówgotowane lyb
pieczone mięso 200 gramów
smalec 2 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
pomidory 5 sztuk
kiszone ogórki 5 sztuk
natka piertuszki według uznaniaWykonanie:1.Twardsze
ziemniaki pokroić w plasterki, miększe
ziemniaki w kostkę. obraną
cebule pokroić w drobną kostkę,
mięso na cienkie paseczki2.
Ziemniaki smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor3.Dodać pokrojoną
cebulkę i
mięso.Dalej smażyć przez 5minut często obracając.Posolić i posypać
pieprzem.4.
Ziemniaki z
mięsem zalać
jajkami roztrzepanymi w 4łyżkach
wody i tak długo trzymać na ogniu aż
jajka się zetną.Posypać
pietruszką i podawać.Uwagi:Można podawać z
zieloną sałata z sosem vinaigrette lub ze
śmietaną.Autor: doris_doniaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: