Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 1 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
ziemniaki (ugotowane)4 sztuk
kiełbasa 200 gramów
pomidory 2 sztuk
jajka 3 sztuk
szczypiorek 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Masłem wysmarować okrągłe naczynie żaroodporne i wysypać
bułką tartą. Oczyszczona
cebulę,
ziemniaki,
kiełbasę oraz umyte
pomidory pokroić w dość grube plastry. Na dnie naczynia układać kolejno plastry
ziemniaków,
cebuli,
pomidorów i
kiełbasy. Roztrzepane
jajka wymieszać z posiekanym
szczypiorkiem, doprawić
solą oraz
pieprzem i zalać składniki w naczyniu. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach. Przed podaniem gorący placek posypać posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: