Wykonanie

Gdy za oknem szaro, buro i ponuro, fajnie jest zacząć dzień od czegoś kolorowego i optymistycznego, np. od kolorowej jajecznicy :)Składniki:1
kiełbaska np. śląska1 duży
pomidor1 średnia
cebulka6
jajekPęczek
szczypiorkuSól i
pieprzObrane ze skórki:
kiełbasę,
cebulę i
pomidor*, kroimy w kosteczki. Na patelni rozpuszczamy
margarynę i wrzucamy pokrojoną
kiełbasę i
cebulą, podsmażamy, by
cebula zmiękła, a
kiełbasa się zarumieniła. Następnie dodajemy
jajka i cały czas mieszamy, by osiągnąć konsystencję taką jaką lubimy. Na koniec gdy jajecznica jest gotowa dodajemy pokrojone w kawałki
pomidory i pokrojony drobno
szczypiorek. Całość doprawiamy
pieprzem i
solą do smaku. No i oczywiście konsumujemy z
pieczywem :)*By lepiej zeszła skórka z
pomidora, parzymy go wrzątkiem.

R E K L A M A